Нови показатели за качествения рейтинг: Важни аспекти за подобряване на рекламите в Adwords.

публикувано от Георги Христов
PPC-Tips-to-Enhance-Your-Campaigns-7-Google-AdWords-Tools-to-Try-FOR-WEBS

Търсите начини да спечелите предимство при платеното търсене? Предлагаме Ви някои идеи за увеличаване на показателите за качествения рейтинг, които ще надминат конкурентите ви.

Както несъмнено знаете, Google наскоро добави допълнителни показатели и прозрачност към своята метрика “Качествен рейтинг (QS)”, която е от голямо значение за изчисляването на рекламния ранг (Ad Rank).

Определяне на относителната важност на компонентите на качествения рейтинг

Google предостави преди известно време на рекламодателите данни за качествения рейтинг. Това, което е ново, е тенденцията за видимостта на данните в три ключови компонента на QS: очаквана честота на кликване, уместност на рекламата и опит с целевата страница.

Докато разглеждате внимателно тези нови показатели е важно е да разберете, че това, което постигате, е от изключително значение за всеки от тези компоненти на качествения рейтинг. И както и при готвенето, фактът, че разполагате с някои съставки, плюс неясната представа за това какво количество от всяка от тях да използвате, не води до най-добрия възможен резултат.

Но докато не знаем със сигурност поредността на качествените фактори, които оказват най-голямо влияние върху крайния качествен рейтинг, оставаме с идеята, че прогнозната CTR (честота на кликване) е най-важна. Очакваната CTR вероятно ще остане най-значимият показател по много причини, като не на последно място е, че CTR от резултатите от търсенето се превръща в сигнал за Google за намерението на потребителя, както и помага да се изчисли QS, като се базира на тези данни.

Важно е да пропомним, че в интерес на Google е да стимулира търговците да правят неща, които подобряват уместността на рекламите (или CTR), като същевременно подобряват практическата работа на потребителите след кликането. Трябва да знаем, че по-високите CTR и релевантност осигуряват на Google (и Bing) повече пари в дългосрочен план, така че тези стимули са напълно приведени в съответствие.

Подобряване на качествения рейтинг и други ключови показатели

Google продължава да дава яснота по отношение на това, как трябва да обърнем внимание на подобряването на качествения рейтинг. Едно от значимите неща за постигане на подобрения в качествения рейтинг е, че те ви дават предимство при платеното търсене. Това предимство е от ключово значение – не само за постигане на високи позиции в търсенията, които могат да доведат до значителна рентабилност за вас, но и защото, ако го нямате, конкуренцията ви може да ви избута.

Но подобряването на качествения ви рейтинг не е единственият начин да се гарантира способността ви да останете на изгодни топ позиции. Подобряването в други области също може да доведе до съществени промени за вашия дългосрочен успех.

Реорганизирайте профилите си.

Лошо структурираните кампании и рекламни групи ще намалят качествения ви рейтинг. Това е промяна, която можете да направите в уравнението по отношение на AdWords.

Коригирайте лошият рекламен текст или послание.

Когато рекламният текст резонира срещу ключовите думи в рекламна група, CTR се покачва (а CTR е най-важният компонент на качествения рейтинг).

Подобрете насочването.

Това включва всичко-от използването на правилните отрицателни ключови думи за елиминиране на лошо таргетираните рекламни импресии до използване на аудитории и разделяне по дни, за да се покаже търсенето в SERP, където най-добре насочените ви клиенти са нетърпеливи да кликнат.

Подобрете процента на реализация.

Независимо дали сте в бизнеса с електронна търговия или многоканален търговец, B2B, в бизнеса с водещо производство или услуги, всичко, което можете да направите, за да получите по-голям процент посетители на сайта и да измерите колко хора правят покупка, абонират се за нещо или въобще предприемат действия след като стигнат до уебсайта ви на практика е вашата опорна точка. Колкото повече се повишава процента на реализациите, толкова повече се подобрява ефективността на офертите ви.

Стремете се към адаптивен дизайн (сайт, подходящ за мобилни устройства).

Този фактор е свързан с подобряването на процента на реализация. Не забравяйте, че посетителят на мобилния сайт е все по-важен за Google, така че Google ви класифицира по отношение на респонсив уеб дизайн.

(СЪВЕТ: С използването на Google Search Console може да се идентифицират по-очевидните проблеми, също така за да се уверите, че сайта ви работи безупречно, тествайте сайта на различни устройства.)

Увеличете средния размер на пазарската кошница (за търговия на дребно).

Това включва получаване на високи брутни печалби от обаждания на клиенти и реализиране на допълнителни продажби от повторения.

Увеличете ангажираността на социалните медии за кликванията, които се реализират от търсене.

Социалните медии може да имат мултиплициращ ефект върху маркетинга.

Подобрете своя коефициент на отговор или степен на изпълнение.

Потребителите харесват скоростта. Ето защо Amazon Prime разбива. Но скоростта на последващите действия също е важна за всеки бизнес с услуги.

Не забравяйте, че всички изброени по-горе стратегии ще помогнат на цялостния ви бизнес, а не само на представянето ви в търсенето. Те ще направят кампаниите ви по-ефективни и ще доведат до по-високи стойности на коефициента на реализации.

Коментари

Powered by Facebook Comments