Как да използвате Google оптимизацията за Вашата уникална ниша

публикувано от Георги Христов
Seo-Expert

SEO оптимизацията звучи чудесно на хартия, но когато я приложим на практика, нещата са по-сложни. Маркетинга в конкретна ниша може да бъде бавен и болезнен процес и особено, ако току що започвате от нулата с нов уебсайт.

Въпреки, че изглежда, че всяка дума вече има стотици хиляди конкурентни резултати, все още можете да се прокарате през тълпата и да се издигнете на върха, ако разберете как да приложите основите на SEO за вашата уникална ниша.

Търсенето и предлагането е толкова дълъг процес, колкото вие отговаряте на потребностите на потребителя (особено в локалния маркетинг), ще увеличи трафика на търсене.

Локалните и нишови търсения съставляват по- голямата част от търсенията в интернет и бихте могли да направите голям и неочакван успех, ако сте позиционирали вашия сайт правилно.

Ето какво трябва да знаете, за да започнете да тласкате вашия сайт нагоре в класирането на страниците в търсачките за вашата конкретна ниша.

Изследвайте Вашата ниша

Според последните проучвания, 93% от всички онлайн преживявания започват с търсачката, и 75% от потребителите никога не преминават към втора страница.

 

Това е една огромна потребителска база, която достига до 1200 милиарда Google търсения всяка година и непрекъснато нараства. Вземайки едно “парче” от този пазар, то ще отнеме по-задълбочени изследвания.

Проучването на вашата ниша е стъпка към подобряване на авторитета на вашия домейн и страница. Колкото повече схванететова, толкова по-вероятно е да ви сметнат за доверен източник, коетое в полза на вашите SEO усилия.

Вие винаги трябва да държите под око тенденциите в бранша,да сте наясно какво занимава хората напоследък и да се погрижите за тези търсения. Колкото по-дълго блогвате, толкова по-важно ще стане това, докато евентуално се изчерпате от идеи.

Когато познавате вашата индустрия отвътре и отвън, ще имате предимство пред конкуренцията, защото сте разбрали условията и контекста, в който хората обикновено търсят.

Разширете Вашите ключови думи

Както бе споменато по-рано от Quick Sprout, така наречените „дълги опашки” от ключови думи са разковничето към постигане на успех с един нишов уебсайт. Въпреки, че вашият нов сайт няма възможността да се класира добре с думи, които попадат в списъка с най-популярните и търсени ключови думи, тъй като вашите конкуренти също ги използват, имате шанс да го направите ако се концентрирате върху „дългите опашки“. Те представляват словосъчетания от ключови думи, които не са често срещани , но съставляват 70 % от трафика, за разлика от основните, които изграждат едва 30%. Това автоматично увеличава шансовете ви да се класирате в по-горни позиции в търсенето на вашия нишов сайт.

Дългите опашки са по-разширени фрази, като например „полезни съвети при инсталиране на съдомиялна за вграждане към ВиК“, вместо по-краткото и разпространено търсене „инсталиране на съдомиялна. “Дългите опашки“ са изключително значими, тъй като благодарение на тях се постига по-високо индексиране, независимо, че носят по-малко трафик.

Това ще направи лесна оптимизацията на вашата уникална ниша.

Използването на “дълги опашки” от ключови думи, ви позволява да блеснете там, където хората всъщност ви търсят.

Изграждане на стратегически връзки

Качествените беклинкове (входящи линкове) представляват най-ефективния начин за подобряване на класирането на уеб сайта ви в търсачките. Те са отговорни освен за по-добрата индексация, така и за генерирането на директен трафик към сайта ви.

Ето една разбивка на топ търсенията, която показва как линковете се вписват в уравнението:

 

Колкото повече връзки, които не съдържат спам се поставят в популярни сайтове (традиционни медии, академични и правителствени уеб страници и др.), толкова по-висока индексация в търсачките ще постигнете.

Това носи двойна полза: тези връзки веднъж ви реализират трафик от търсене, от хора, които са попаднали на сайта ви при търсене на определена ключова дума и втори път- директен трафик от тези, които кликнат върху връзките ви.

Блогването във вашия уеб сайт и публикуването на постове от гости са най-добрите начини да получите тези входящи линкове, макар че коментирането във форумите и блог статиите, промотират социалните медии и създават чудесен материал с източници на статистика и изображения, се оказват много полезни.

Някои компании постигат успех в наемането на външна PR агенция, която да им помогне в промотирането на техния бранд и бизнес във външни сайтове. Тези агенции често работят със социалните медии, блогъри, журналисти и професионалисти в бранша, за да представят лицето на бизнеса пред правилните хора, да създадат новини около него.

Някои фирми успяват да постигнат успех с наемането на външен PR агенция, която да помогне в промотирането на техния бранд и бизнес във външни сайтове. Тези агенции често работят със социално- медийни влияния, блогъри, журналисти и професионалисти, за да представят вашия бизнес на правилните хора и да създадат новини за него.

Регистрирайте се в локалните сайтове и директории

Търсачките не са единствените места, които генерират онлайн трафик, особено днес, в епохата на мобилните устройства.

Регистрирането в тези сайтове осигурява на вашия бизнес доверие и ви представя на потребителите, които могат да предпочетат да използват техники за търсене на нишата през търсачките.

Ако имате бизнес с уеб присъствие, тези сайтове ви помагат да изпъкнете с добри отзиви, страхотни продукти, както и информация за бизнес предложенията ви.

Вашият авторитет на домейна на новият ви сайт, може би не съществува, но Yelp е авторитетен сайт и вашият Yelp профил може да превъзхожда сайта ви по определени ключови думи. Това не означава непременно нещо лошо, стига да съществуват линкове към вашия сайт във всичките ви бизнес регистрации.

Стартирайте блог

Щом като всичко ви е настроено по акаунта, все още имате нужда от отделна целева страница за всяка ключова дума- “дълга опашка”, която сте изследвали. Същата страница е малко вероятно да се класира високо за всяка ключова дума, така че ще имате нужда от блог, за да имате страници с различни ключови думи.

Само за тази година, 64% от PR и маркетинг специалистите търсят начини за увеличаване на маркетинг съдържанието и постиженията от блогове.

Yoast SEO е голям WordPress плъгин, който може да сканира вашите страници и мнения за четливост, наситеност на ключовите думи и други SEO фактори, които определят до колко оптимизирана е всяка страница.

Проучване на конкуренцията

Конкуренцията е движещата сила за предприемачите и бизнеса за постигане на успех в нашето общество. Вие не може да знаете колко добре се справяте, освен ако не разберете колко добре се справя конкуренцията ви.

Ето една бърза разбивка на основните инструменти за анализ на конкуренцията.

С онлайн инструменти, като например SEMRush, можете да проверите класирането на конкурентна страница за различни ключови думи и да научите към кои домейни имат беклинкове. Това, което можете да научите, може или да ви изненада или да ви предостави данни, които ще ви бъдат от полза.

Този вид данни ви позволяват да разберете, кога имате нужда от беклинкове и при какви условия имате възможност да подбивате конкуренцията си.

Колкото повече конкуренция има, толкова повече една индустрия расте, така че, като цяло това е добре. В действителност, това е неизбежно. Независимо какво се създава, то ще има конкуренция.

В заключение

Успешното достигане на върха в резултатите на търсачките за вашата конкретна ниша може да изглежда като невъзможна мечта в този ден и епоха. Интернет съществува в продължение на няколко десетилетия и ще бъде трудно да се намери дума за търсене само с един резултат.

Чрез правилно регистриране на вашия бизнес във всички онлайн платформи, оптимизирането на дизайна на уебсайта и създаване на подробно съдържание, фокусирано върху конкретни ключови думи “дълги опашки”, можете да постигнете много добра, висока индексация при търсене в Google.

Коментари

Powered by Facebook Comments