8 начина социалните медии да Ви помогнат в бизнеса

публикувано от Георги Христов
Социални мрежи

Ако сте собственик на бизнес, вие знаете, че трябва да се предлагате на пазара, за да привлечете нови клиенти. Маркетинга в социалните мрежи трябва да бъде задължителна част от маркетинговия план. В действителност, 82% от собствениците на малък бизнес намират сайтове като Facebook, Twitter, и LinkedIn за изключително ефективни за техния маркетинг. Четири от пет малки предприятия използват социалните медии, за да привлекат клиенти и този брой непрекъснато расте. Как социалните медии могат да помогнат на бизнеса?

 1. Социалните мрежи популяризират Вашия бизнес или продукт
  Социалните медии действат като маркетинг “от уста на уста”. Това е един чудесен начин за представяне на Вашия бизнес на нови потенциални клиенти и за изграждане на структурирано съдържание. Хората са щастливи да споделят мнения и коментари в социалните мрежи и предоставяйки им линкове, те лесно могат да ги споделят, гледат и да препоръчват Вашия бизнес.
 2. Изграждане на взаимоотношения
  Социалните медии Ви предоставят възможност да се запознаете с клиентите си и да изградите взаимоотношения с тях. Лоялността към марката е основен фактор при нейния избор и често се случва реализираните продажби да са в пряка връзка с дадена марка. Чрез опознаване на клиентите си, маркетинга ще ви послужи да се погрижите за техните интереси.
 3. Всеки е в социалните мрежи
  Е, може би не всеки, но социалните медии са много, много популярни. Дневно, Facebook има 1,13 милиарда активни потребители. Facebook е чудесен начин да започнете да използвате социалните медии, за да помогнете на бизнеса си. С толкова много хора в платформата ежедневно, вие сте длъжни да намерите ниша, която да работи за процъфтяването на Вашия бизнес.
 4. Отлично обслужване на клиенти
  Това е ерата на дигиталните технологии, а това означава, че хората искат да се възползват от своите услуги супер бързо. Много е важно как откликвате на хората в социалните мрежи и би било добре да използвате момента да покажете, защо обслужването на клиентите Ви е по-добро, в сравнение с това на Вашите конкуренти. Можете да взаимодействате с клиентите си в реално време, обръщайки внимание на техните проблеми веднага.
 5. Повече контрол над Вашето онлайн присъствие
  Социалните медии въздействат на търсеното присъствие, което означава, че колкото по-активни сте в социалните мрежи и колкото повече хора си взаимодействат с вас онлайн, ще е по-добре за видимостта ви в търсачките. Освен това, когато хората Google вашия бизнес, вашите социално медийни профили ще излязат преди сайтовете на трети лица, над които нямате никакъв контрол. Социалните медии помагат да се заформи дискусията около вашия бизнес.
 6. Социалните медии не струват много
  Вместо да се помества скъпа реклама в списание, можете да спестите пари и да използвате социалните медии, за да помогне на бизнеса си. Повечето от социалните мрежи използват алгоритми за да подредят структурирано съдържание, така че ако платите малка сума за реклама в социалните медии, Вашият бизнес ще се показва в тези спонсорирани новини. Можете да достигне до повече хора и да разширите аудиторията си за част от цената на печатната реклама.
 7. Социалните медии Ви помагат да обогатите списъка си с имейл маркетинг
  Имейл маркетингът осигурява директна линия за комуникация между Вас и Вашия клиент за реализиране на продажбите. Можете да споделите Вашия имейл бюлетин през различни социално- медийни платформи, предлагайки бюлетина си отвъд обичайните начини. Изпращането на линк към Вашата страница за имейл регистрация, привлича все повече читатели.
 8. Неограничено съдържание
  Социалните медии Ви позволяват да споделяте много за Вашите продукти, услуги или бизнес. В социалните медии, съдържанието никога не е твърде дълго, така че не се престаравайте, ако споделяте информация по няколко пъти на ден. Ако се изпращат по няколко рекламни имейли на ден, това е съвсем различно. Социалните медии ви позволяват да споделяте актуална информация за Вашия бизнес, така че хората винаги да знаят, какво ново и интересно се случва с Вашата компания.

Коментари

Powered by Facebook Comments