3 причини, поради които Вашият фирмен сайт се нуждае от SEO

публикувано от Георги Христов
SEO оптимизация

Похарчили сте време и средства в изграждането на вашия уеб сайт. Смятате, че това е напълно достатъчно от гледна точка на дигиталния маркетинг?
Можете просто да седнете, да се отпуснете и нека клиентите идват при вас.
За съжаление, това е твърде далеч от истината. Вашият сайт няма да генерира трафик или потенциални клиенти за компания ви, ако не се осъществи оптимизация за търсачките.

Използвайки различни техники SEO помага на уеб сайта да се класира по-добре в търсачките, за да ви позволи да се види от потенциални клиенти. Това спомага оригиналното ви съдържание, да се “хареса” на търсачките, така че вашия сайт да се появява на първи позиции в списъка, когато някои ключови думи се свържат с вашия бизнес. Без SEO, сайтът ви ще се загуби в индексацията на търсачките, заедно с повечето от уеб сайтове по света.

Въпреки че има много причини, поради които компанията ви се нуждае от оптимизация за търсачките, тъй като тя наистина е от решаващо значение за вашата онлайн маркетинг стратегия, ще ви запознаем с трите най – съществени причини, поради които компания ви трябва да интегрира SEO в дигиталния маркетинг и дейностите по продажба.

Увеличаване трафика към вашия сайт

Това е просто: ако потенциалните клиенти не могат да видят вашия сайт и дори не знаят, че той съществува, те няма как да ви намерят. Тъй като ефективната SEO оптимизация индексира уеб сайта на вашата компания на първите страници в търсачките, това ще бъде в състояние да увеличи трафика към вашия сайт. Често потребителите не знаят, какво всъщност искат и как да избират от всички възможности представени в интернет. Ето защо, те изследват и сравняват продукти и услуги онлайн. SEO оптимизацията ви позволява да привлечете клиенти, които са част от това изследване и цикъл на пазаруване към вашия сайт. С конкретни и важни ключови думи, могат да се привлекат нови купувачи в уеб сайта, като това се превърне в реализирани продажби.

Скок в коефициента на реализации

SEO оптимизацията е фокусирана в детайлите. Всеки малък детайл и дума ще ви помогне да се насочите точно към аудиторията, към която търсите реализация. SEO ви позволява да разберете, колко потенциални купувачи търсят ключовите думи, които сте изброили, какъв тип купувачи са те, колко голям е пазара и колко конкуренция имате. Цялата тази информация може да бъде ценен маркетинг инструмент, който ви позволява да откриете каква е целта на търсенето зад ключовите думи, позволява да коригирате вашата SEO кампания, така, че да се справите с проблемите на търсещите, да предложите най-добрите решения, и в крайна сметка да ги убедите, че вашата компания е най-подходяща и може да ги доведе точно там, където те искат да бъдат. Процентът на реализация от посетители на сайта към продажби, може да нарасне значително с една детайлно – ориентирана SEO кампания. Без да знаете намерението на целевите аудитории, не сте в състояние и да разберете техните нужди, а вероятността от загуба в продажбите ще се увеличава.

Изграждане на доверие в клиентите

С оптимизацията на уеб сайтове, можете да станете добре познати и да изградите по-внушителен имидж на вашия бранд. Потенциалните купувачи ще знаят кой сте вие и факта, че присъствате на първата страница с резултати от търсенето им ще ги накара да вярват, че може би вие сте най-добрите в бизнеса. В днешно време всички смятаме, че ако се класираш като номер едно, непременно си много по-голям от останалите. С това схващане и потенциалните купувачи автоматично ще започнат да се доверяват на вашия бизнес и ще ви смятат за надеждни. Как иначе сте се озовали на върха в списъка ?

SEO оптимизацията позволява да бъдете там, където са вашите клиенти, когато те се нуждаят от вас най-много. Когато оптимизирате сайта си чрез оригинално съдържание и подходящи ключови думи, удебелен текст, заглавия и др.- това може да гарантира, че сайта ви ще се класира на високи позиции в търсачките. От своя страна това води до увеличаване на трафика и коефициента на реализации и в крайна сметка дава на Вашия бизнес доверието и уважението, което заслужава в дигиталния свят.

Коментари

Powered by Facebook Comments