E-mail маркетинг темплейти: съвети за респонсив дизайн

публикувано от Георги Христов
social-media-1453843_960_720

Дигиталният маркетинг по цял свят е в непрекъсната еволюция.

Тъй като се появяват все повече и повече технологии и възможности е много лесно да се поддадем на изкушението, следвайки най-новите тенденции и оставяйки малко “по-старите” инструменти на заден план … но в случая с имейл маркетинга, това би било голяма грешка.

В ерата на мобилните устройства, имейл маркетинга е по-жив от всякога, поради което е от особено значение да адаптирате вашите имейл маркетинг темплейти , за да им гарантирате по-добър респонсив дизайн.

Защо е необходим респонсив дизайна за вашите имейли?

Респонсив дизайна се състои в използването на редица техники, с цел осигуряване на оптимална визуализация на съдържанието през различни платформи и устройства, променящо аспекти, като например размера на типографията, разположението и изображенията.

Неоспоримо е, че респонсив дизайна има съществено значение вашата имейл маркетинг кампания да бъде лесна за четене.
Ето няколко причини, поради които вече трябва да сте започнали да го използвате !

Според последни данни в областта на маркетинга, имейлите са 40 пъти по-ефективни в привличането на нови клиенти, в сравнение със социални мрежи като Twitter и Facebook.
Изчислено е, че до края на 2016 ще има 4,300 млн имейл акаунти по цял свят.
47% от имейлите, изпратени до мобилни устройства са предназначени за десктоп, което ги прави трудни за четене. Изправени пред тази реалност, 80% от мобилните потребители просто натискат бутона за изтриване и забравят за тях.
Пазарните проучвания показват, че потребителите поглеждат мобилните си телефони най-малко 150 пъти на ден. Това означава, че имейл маркетинга, когато е представен добре, може да бъде изключително ефективен.

Как да използвате имейл маркетинг темплейти?

Безплатните имейл маркетинг темплейти могат да спестят време и пари, но имат един съществен недостатък: използвайки ги, вашият бранд губи своята уникална идентичност – това което ви прави различни и ви откроява от тълпата и конкуренцията.

Поради тази причина ние ви съветваме сериозно да обмислите инвестиции в реализация на адаптивен дизайн, създаден специално за вашите кампании. Тези съвети ще ви помогнат да придадете на кампаниите си един неустоим облик:

Използвайте оформление “тип вестник”, така че потребителите да могат да четат чрез съдържанието си бързо. Използвайте кратки параграфи и списъци, когато е възможно.

Избягвайте използването на темплейти с рамки. Това създава доста неприятно визуално впечатление. Бъдете особено внимателни със съдържание, което преминава отвъд рамката, тъй като трудно се чете и може да бъде доста разсейващо.
Бъдете стратези с изборът на цветова палитра, която отразява вашия бранд и се придържайте към него през цялото време на комуникацията Ви. Използвайте цветовете, за да подчертаете заглавия и подзаглавия.

Използвайте ALT тагове във вашите изображения. ALT- тага е малък текст, който е прикрепен към едно изображение и описва неговото съдържание. Ако по някаква причина, изображението не е в състояние да се зареди, на потребителят ще бъде показан текста вместо това.

Добавете HTML заглавия към вашите линкове и снимки. Това може да помогне да избегнете имейлите Ви да се озоват в папката с нежелана поща или филтъра за спам.

Не забравяйте да прегледате съдържанието си без изображенията. Преди изпращане на имейл, направете повторна проверка как точно ще изглежда за потребителите, които няма да успеят за заредят изображението, без значение от причината за това. Уверете се, че те ще са в състояние да получат цялото важно съдържание, и че вашата марка ще остане ясно разпознаваема.

Проверете вашето идеално съотношение между текси и изображението. Изображенията са важни в привличането на вниманието, но високото съотношение на текст ще ви предпази от антиспам филтри. Препоръчително е да има около 70% текст и 30% изображения. Можете да използвате GIF файлове или атрактивни снимки, за да направите съдържанието си забележително.

Бъдете последователни и логични и в дизайна и във формата. Непременно направете необходимите настройки и задължително тествайте, но не експериментирайте твърде много с идентичността на марката. Опитайте се да запазите последователност на цветове и оформления във всичките си имейли, така че потребителите да ви разпознават лесно.

Използвайте стандартна типография. Лесно е да се поддадете на изкушението да прибегнете към по-крещящи шрифтове, но този метод няма да ви послужи, ако той не е видим за други устройства. За да се избегне този проблем се придържайте към по-стандартни видове шрифтове като Arial, Times, Courier, Verdana и Georgia.

Винаги включвайте информацията за контакти на добре разположено и видимо място. Ако клиентът има нужда да се свърже с вас, трябва да го направи лесно и незабавно.

В заключение:

Имейл маркетингът е една чудесна възможност да достигнете до своите клиенти и да поддържате високи водещи стандарти.

С тези съвети, ще създадете оптимизиран дизайн за темплейтите на Вашия имейл маркетинг.

За да постигнете още по-добри резултати, се фокусирайте най-вече върху взаимодействието между формата и съдържанието и преценете най-подходящият момент за стартирането на Вашата имейл маркетинг кампания.

Имейл маркетинг темплейтите с респонсив дизайн са от съществено значение в епоха, където всичко, което не е оптимизирано за мобилни устройства е обречено на провал още преди да стартира.

Коментари

Powered by Facebook Comments