Начини за повишаване на ефективността на Вашия уеб сайт

публикувано от Георги Христов
lap-top-974660_960_720

Ясно изразена тенденция е новите технологии да се развиват бързо и динамично, да стават все „по-умни“ от ден на ден и да заемат все по – значимо място в света на бизнеса. Важно е един уеб сайт да се актуализира по отношение на гъвкавостта на клиентите и прогреса на съвременните технологии.

Днес почти всеки бизнес функционира със своя фирмен сайт и засилва влиянието и репутацията на своят бранд с необходимите промени в корпоративния си сайт. Когато основната дейност на бизнеса зависи от уебсайта на една компания е много важно да се знаят ключовите (фактори) области, които могат да увеличат ефективността на уебсайта.

Какво е ефективност на уебсайта?

Статистиката сочи, че 75% от хората, имат достъп до интернет чрез мобилни телефони или таблети. Следователно, това е важен аспект за добрия резултат в оптимизирането на един уеб сайт, както и за резултата на посетителите му.
Ефективността на уеб сайта се измерва в това, колко добре се представя сайта в World Wide Web, по отношение на респонсив дизайна, който се приспособява към различните видове устройства и размери и осигурява по-добра видимост и достъпност, скоростта на зареждане на страниците, процентa на (конверсиите) реализациите, доброто позициониране на страниците с резултатите при търсене в интернет, така както и подобряване на представянето на бранда.

Начини за повишаване на ефективността на уебсайт:

Създаване на ефективни целеви страници
Oптимизиране на съдържание с водещите тенденциите в SEO дейността.
По-добро ангажиране в използването на социалните медии
Оптимизация на изображението

Начини за повишаване на ефективността на уебсайта:

Прогрес чрез уеб дизайн и създаване на ефективни целеви страници:

Сигурно е, че един фирмен сайт ще задържи своите посетители, само ако предостави както полезни, така и атрактивни ресурси под формата на професионален уеб сайт, създаден от фирма, занимаваща се професионално с изграждане на уеб сайтове. Уверете се, че вашият бизнес сайт е умело изграден, преди да се опитате да привлечете към него посетители.

Ефективните целеви страници има голямо влияние върху бизнеса. Това са страници, предназначени за постигане на трафик от точния таргет след усилена маркетингова кампания. Има вероятност, на по-късен етап тези страници да превърнат трафика в действия като абонамент, покупка, обаждане, съобщение и т.н. По този начин създаването на ефективни целеви страници на Вашия уебсайт дава на посетителите поетапно ръководство и им помага с лекота да осъществят контакт с Вас.

Оптимизиране на съдържание с тенденциите в SEO дейността:

Авторското и информативно съдържание допринася с 50% за повишаване на ефективността на уебсайта. Можете да подобрите потребителския опит със съответното съдържание например, ако продавате нещо и предоставяне съдържание, което да информира клиентите за спецификацията, характеристиките, функциите и указание за използване на даден продукт. Това изгражда доверие и подтиква посетителите да използват услуга, предоставена от Вас.

С напредването на технологиите, основните търсещите машини също актуализират факторите си за класиране и алгоритмите си. Уверете се, че сте актуализирали своя SEO дейност по същия начин за да изстреляте в челните позиции представянето на уебсайта си. Осигурете пълна информация на съдържанието и го промотирайте с най-новите и усъвършенствани SEO техники.

Обвържете (ангажирайте) и направете по-добро използването на социалните медии
Наличието на повече посетители, последователи, приятели, харесвания и връзки на бизнеса в различните социално – медийни платформи помага на функционирането на бизнеса по един креативен начин. Ангажирането в силните социално -медийни платформи като Facebook, Twitter, Google+, Linkedin и други са значимите начини, където фирмите могат лесно да се свържат със своите посетители, да изградят доверие и да ги превърнат в свои потенциални клиенти.

Оптимизация на изображенията и подходящи съобщения

Това, което привлича клиентите в сайта е изображението и неговото качеството. При използването на изображения за даден сайт, трябва да се съсредоточите и наблегнете върху формата на изображението (като JPEG, PNG, и GIF), размер, резолюция, съдържание, ALT тагове и т.н., с цел да привлечете хората по най-добрия възможен начин.

Трябва да сте на ясно с визията на вашата компания, за да накарате посетителите да разберат точно дейността и характера на Вашия бизнес. Използвайки правилните съобщения на началната си страница на сайта, убеждавате посетителите във Вашия бизнес продукт и ги превръщате във Ваши клиенти.

Използвайте най-новите технологии и чист код

Използване на най-новите технологии в развитието и редизайна на един уеб сайт повишава неговата ефективност. Тъй като търсачките не четат изображения и текст, можете да накарате паяците да прочетат силния код лесно и да класирате сайта си в първоначалните страници на търсачките. Използването на съвременни технологии като CSS3, HTML5, Bootstrap и много други също дава на посетителите удобство, лекота и приятно преживяване във фирмения Ви сайт.

С прилагането на всички тези техники, ефективността на уебсайта е много вероятно да се изстреля нагоре, което помага за увеличаване на степента на превръщане на посетителите в клиенти, задържането на на тези клиенти, добро представянето на бранда, увеличаване на продажбите, осигуряване най-доброто място на пазара, а също така Вашият бизнес ще бъде забелязан по цялото земното кълбо.

Коментари

Powered by Facebook Comments