6 причини да инвестирате в инфографики

публикувано от Георги Христов
Инфографика

Визуалният маркетинг на съдържанието се превърна в мощен инструмент и не трябва да пропускате възможността да се възползвате максимално от неговите силни страни. Изследователи публикуваха данни, че визуалната информация се възприема 60000 пъти по-бързо от обикновения текст.

Още повече последни изследвания сочат, че в последните 20 години информацията е нараствала с 5 пъти по-бърз темп отколкото през периода 1966-1986. Това рязко нарастване изведе на преден план и нуждата от инфографики, за да може да се съкрати чувствително времето, чрез което можем да научим нещо ново.

1. Визуален стимул

Хората по целия свят изпитват остър глад за информация. Ние обичаме да се ровим из статистики, факти и цифри. Но времето, което е необходимо да смелим и възприемем тази информация, не е никак малко, особено когато става въпрос за съвременната дигитална ера.

Ето защо писатели, маркетолози и блогъри започнаха все по-често да прибягват до използването на графики и изибражения, за да предадат своята информация на аудиторията си.

Според една от водещите маркетингови агенции, Hubspot, 40% от посетителите реагират по-добре на изображения, отколкото на текстова информация. Все повече изследвания сочат, че читателите имат изключително кратки моменти на отделяне на внимание към съдържанието. Само погледнете bounce rate в своята статистика и ще забележите, че повечето потребители по-скоро сканират набързо съдържанието на страницата Ви, отколкото да се задълбочат в нейното съдържание.

Така че може спокойно да се обобщи, че имате възможност да повишите четимостта на уеб сайта си с 40% ако започнете да инвестирате в инфографики.

2. Утвърждаване на бранда

Ако успеете да създадете инфографика, която е на тематика, свързана с Вашите продукти и услуги, Вие можете да постигнете повишаване на разпознаваемостта на  Вашата марка.

Намерете тема, в която можете по естествен начин да включите своят бранд, и направете визуална презентация. Ако успеете да намерите подходящата тема и да създадете полезна и приятна инфографика, с Вашето лого и име на компанията, то имате големи шансове тя да постигне вирусен ефект. Тук трябва да разчитате на високата ценност на съдържанието, което сте създали, и което предавате чрез своята инфографика. Ако тя е наистина полезна с течение на времето все повече хора ще се запознават с Вашето лого и бранд.

3. Инфографиките могат да генерират много трафик към сайта Ви

Когато включите логото си в инфографиките, които създавате, ще забележите, че хората, които ги сметнат за полезни, ще Ви потърсят в интернет и ще достигнат до сайта Ви. След като се убедят в ценността на информацията, която споделяте с тях, повечето хора ще се опитат да разберат нещо повече за Вас и да намерят още полезни неща, обикаляйки из Вашия интернет сайт.

4. Инфографиките се възприемат добре в социалните мрежи

Използването на инфографики Ви помага да изпъквате в newsfeed-а на различните социални мрежи, които използвате и по-този начин да Ви помогне да увеличите значително потребителите, които Ви следят страницата.

5. Постигане на вирусен ефект 

Ако има нещо, което сме научили от Facebook insights, то е, че графичното съдържание постига много по-голяма ангажираност отколкото обикновените текстови публикации.

Twitter също направи публикуването на графични материали много по-лесно. 

6. Глобално присъствие

Новият цар на дигиталната ера са мобилните устройства. Сега всеки използва таблет или смартфон, за да бъде в интернет. Затова и Вие трябва да се съобразявате с това. Инфографиките Ви предоставят страхотна възможност да предавате ясно и бързо важна информация на своите потребители, което ги прави много популярни сред хората, които често използват своите мобилни устройства.

Убедих ли ви?

Инфографиките са най-простия и лесен начин да предизвикате интерес. Именно и затова те стават все по-разпространени в глобалната мрежа.

Трудно можете да намерите по-добър начин да разкажете за своя бранд или да предизвикате интерес към бизнеса си. Наистина си струва инвестицията. Обадете си се сега, за да разберете как можем да Ви помогнем!

Коментари

Powered by Facebook Comments