Основно ръководство за SEO за сайтове за електронна търговия (Втора част)

публикувано от Георги Христов
eCommerce marketing

Част 2: Определяне на актуалните проблеми

След като сте провели изследване на вашите ключови думи и конкуренти, време е да започнете SEO одит на вашия сайт за проблемите, които трябва да бъдат определени. Най-добрите неща, върху които препоръчваме да се съсредоточите по време на етапа на одита:

A: Бързо търсене на грешки в сайта
Обичам да използвам Screaming Frog за намиране на грешки в сайта. Screaming Frog е за свободно ползване и ще обходи линковете към сайта, изображенията, CSS, скриптовете и приложения от гледна точка на SEO. След това ще ви осигури обобщение на данните, включително на грешките, пренасочванията, дублираните страници, липсващите заглавни тагове и т.н. Страхотно!
Най-големите грешки, които ще искате да се коригират бързо, включват:
Пренасочване на страниците с грешка 404 към съществуващото съдържание;
Промяна на пренасочванията – redirects 302 към redirects 301;
Актуализиране на дублирани по съдържание страници, мета заглавия и мета описания.
Screaming Frog ще ви помогне да идентифицирате споменатите по-горе и много, много други грешки, което ще подобри вашето SEO и цялостната използваемост на сайта, както и степента на реализациите.

Б: Определете скоростта на вашия сайт
След като сте се погрижили за големите грешки, е време да се съсредоточи върху скоростта на уебсайт.
Посетителите няма да висят и да изчакват бавния сайт да се зареди. Вашите клиенти ще кликнат обратно към Google, за да намерят по-бърз сайт, който вероятно ще бъде на конкурентите!
Всъщност проучванията показват, че 40% от хората ще се откажат от сайт, който отнема повече от 3 секунди, за да се зареди! Не губете клиенти, защото вашият сайт е бавен.
Ето защо е мега-важно вашият уебсайт да се зареждат бързо. Ако имате нужда от метод за тестване скоростта на вашата интернет страница, използвайте безплатнен инструмент, като Pingdom.
Ако зареждането на сайта отнема повече от 3 секунди, можете да увеличите скоростта чрез закупуване на повече място на сървъра, с помощта на различни системи за управление на съдържанието – CMS (например Magento е пословично бавен, докато WooCommerce е известен с това, че по-бърз), или намаляване на изображенията и размера на файловете.
(Очаквайте продължение)

Коментари

Powered by Facebook Comments