Google Places за бизнес срещу Google+ локално

публикувано от Георги Христов
local-social

Не вдявате какво е различното между  Google Places и Google+ локално? Не сте сами. Нуждаете се от едното, от двете, или от нито едно от тях? Google не ги е направил лесни за разбиране за малкия местен бизнес, и той е останал много разочарован и подразнен. Хайде, да ​​изясним объркването!

Какво е Google Places за бизнес?

Google Places е информацията, която търсачката получава и използва, когато регистрирате вашия бизнес. Търсачката вероятно вече е нанесла вашия бизнес в резултатите, но вашата Google Places страница ви позволява да контролирате каква информация има и представя Google при търсене за вашия бизнес. Можете да попълните вашата Places page с описание, снимки, работно време, както и информация за контакти.

Вие управлявате цялата тази информация във вашия дашборд в Google Places, така че можете да я променяте по всяко време според желанията си. Трябва да се регистрирате в Google Places, да попълните данните си, а след това да верифицирате профила си – трябва да се потвърдите по телефона или по пощата, която Google ще ви даде, и след това сте готови да приемете контрола над вашата марка.

За повече информация относно настройките на Google Places, както и ползите от него, вижте статия за това как да се стартира с Google Places за бизнес.

Какво представляват бизнес страниците Google+ локално, т. нар. Local Business Pages?

Google+ локално за бизнеса е всичко, що се отнася до социалния аспект на търсенето. Това е мястото, където можете да се свържете с клиенти и/или други контрагенти от индустрията, като ги постави в кръговете си (подобно на “приятелите” във Facebook или “последователите” в Twitter).

Тези, в чийто кръгове е вашата фирма, ще имат възможност да виждат актуализациите от вашата компания, независимо дали това са блог постове или само общи коментари на feed-а, така както се виждат мненията в Zagat за вашата компания.

Вашата обща информация за бизнеса и снимките също са видими, за да дадат на потребителите в социалната мрежа цялостната картина на вашата компания. Вие контролирате добавянето на всичко от тази информация, така както актуализирате и feed-овете, според желанията си (точно както във Facebook, ако имате профил там).

Това, което е особено интересно за Google+, е идеята Google да започне да предлага персонализирани резултати при търсенето, въз основа на вашите Google+ връзки. Например, ако лицето „A“ поставя вашата компания в неговите резултати от търсенето, след това, когато „А“ търси нещо, свързано с вашата компания, е по-вероятно тя да се появи в началото на SERP – страницата с резултатите. Ако лице „Б“ обаче постави същия въпрос, но вие не сте в неговите Google+ кръгове, вашата компания може да застане на опашката на SERP.

Нуждае ли се местният бизнес и от едното, и от другото?

Много важно за бизнеса е да се включи, както в Google Places, така и в Google+ локално, поради две основни причини:

Първо, това помага да вземете контрола върху вашата марка. Независимо дали ви харесва или не, вашата компания ще бъде споменавана някъде в Интернет или от клиенти, или от потребители. Вие искате да сте сигурни, че ще се появи правилната информация за фирмата ви, и Google+, и Google Places ви позволяват да направите точно това. Можете да актуализирате информация за контакти, снимки и т.н., можете да се свържете с клиенти и да отговорите на техните въпроси или онлайн коментари.

Второ, това ви помага да получите по-висока видимост. Както стана ясно, Google започва да минава към по-всеобхватен подход при търсенето на резултати. Линк бидинга все още е важен, но социалното (наред с други неща) започва да се превръща в точно толкова важен фактор, колкото и класирането в търсачката. Колкото повече информация можете да дадете на Google, толкова по-добре.

В крайна сметка, и двете са свободни за създаване и лесни за използване. По последни преброявания, около 100 милиарда търсения се извършват в Google всеки месец, така че визуализирането и контрола на онлайн присъствието ви е задължително.

Google Places срещу Google+ локални бизнес страници: Какво е общото

Преди да задълбаем в разликите между тези три термина, ще бъде от помощ да се знае какво е общото. Няколкото неща, които попадат в тази категория, включват:

Бизнес информация: Обща информация за вашия бизнес – име на фирмата, описание на дейността, местоположение, работно време и информационно съдържание – ще бъдат едни и същи и за двете, наглед различни страници.

Снимките: И двете страници ви позволяват да качвате снимки.

Коментари и отзиви: читателите могат да коментират и да разглеждат бизнеса ви и на двете различни страници.

Приликите между двете страници са доста съществени. Но защо те все още изглеждат толкова различни? Не само, защото имат различно оформление, но и защото има няколко функции, които се различават съществено.

Какво прави Google Places уникална

Вписва появяванията в Google Maps или търсачката Google: Това е информацията, която добавяте във вашата Google Places регистрация, и която ще се появи в Google Map и ще се показва при търсене в Google. Преди това беше страницата, която би се появила, ако сте въвели търсене в Google за местен бизнес (напр. “пица в Чикаго”), но Google локално вече завърта подадените Google+ страници на преден план.

Верифицираните страници в Places for Business в дашборда: Свикнали сте да виждате вашия дашборд на Places for Business пълен с цялата информация от вашия Google Places листинг. Това в крайна сметка е мястото, от където управлявате цялата си бизнес информация, която се вижда в Google, както и вашия AdWords.

Какво прави Google+ Local Business Pages уникално

Проектиран да изглежда като Google Places: Бизнес страниците Google+ имат за цел да изглеждат като Google Places листинга, който е различен от традиционния Google+ акаунт. Това беше опит да се направят нещата по-лесни, но в крайна сметка стана много объркващо. Сега имате две бизнес страници – Google Places и Google+, които изглеждат сходни.

Социалните функции: Бизнес страницата Google+ е мястото, където можете намерите всичко за своите социални функции. Това е мястото, където можете да споделите вашите статии в Google+ и така всичките ви последователи да ги видят. Това е мястото, където се свързвате с други контрагенти от бранша, както и поддържате контакти с потребителите си.

Бърза идентификация: „Постове“, „About“, „Снимки“ и „Видео табове“. Вие ще видите всички тези раздели на бизнес страницата Google+. Ако ви липсва видео таб или таб за постове, вие не приличате на бизнес страница в Google+, а на типичен профил в Google+.

Комбиниране на Google Places & Ваша Local Google+ страница

Сега можете да управлявате вашата Google+ бизнес страницата с дашборда на Google Places, което означава, че и двете донякъде са комбинирани от управленска гледна точка. Ще видите този таб само, ако имате Google Places дашборд и Google+ акаунта на бизнес страницата е потвърден.

Тук е мястото, където нещата стават трудни.

Можете да верифицирате Google+ локалната страница, и съществуващият Google Places листинг за вашия бизнес ще бъде обединен с този на страницата в Google+ локално. След това ще имате една локална страница за Google, която комбинира функциите и на двата различни вида страници, описани по-горе (коментари, scores, шервания и др.) Тогава тази страница е наричана просто Google+ Локално – пълна е с функции от Google Places толкова, колкото и с възможностите за управление от вашата Google+ бизнес страница.

По-долу е даден пример за това как изглежда страницата, която съм създал за тестов акаунт. Както можете да видите, в лявата колона е мястото, където можете да кликнете върху “Google+”. Това означава, че този специален акаунт е слял двете страници и сега вече и двете могат да се управляват едновременно от едно място:

Можете да проверите вашата Google+ локална страница, като кликнете върху Manage this page > verify your business > adding in contact information > request postcard > изчаквате за вашата postcard и получавате PIN за онлайн верификация. Посетете тази страница за инструкции стъпка по стъпка.

Кой трябва да комбинира двете страници?

Комбинирането на вашите две страници няма да направи много за вашето SEO, а по-скоро ще направи нещата по-лесни за управление. Въпреки това, обединяването на двете страници наистина е най-доброто, ако отговаряте на следните условия:

Трябва да сте в състояние да получите верифициращи postcards.

Трябва да имате Google+ бизнес страница.

Да не използвате функциите за групово добавяне.

Вашият Google Place листинг и бизнес страницата ви в Google+ да са били потвърдени на един и същ имейл адрес.

Ако вече имате регистрация в Google Places, Google моли да бъдете просто търпелив, докато новата комбинирана функция заработи във вашия профил. Ако просто имате Google+ бизнес страница, но не и Places страница, запишете се в Places листинга и ще видите вашата Google+ бизнес страница готова да бъде управлявана от тази нов дашборд. Можете да настроите Google Places листинга тук.

Защо и Google Places, и Google+ локално?

Идеята зад сливането на тези две страници беше да направим нещата по-лесни и по-малко объркващи. Въпреки това, не всички със страници в Google Places са видели този ъпгрейд. Интеграцията между двете страници беше в разгара си около април тази година, така че ще отнеме известно време за опознаване на потребителите.

Най-простото решение: Създаване първо на Google Places, и след това на Google+ локална бизнес страница. Верифицирайте Google+ локалната бизнес страница така, че да имате една комбинирана страница, и никога да не поглеждате назад. Защото сте нов потребител, ще имате този нов комбиниран интерфейс за по-лесно управление.

Бърз съвет: Използвайте новата Support функция по телефона

Ясно е, че Google локално е малко по-голяма каша, така че дори да следвате всичко в тази статия, и дори да прекарвате много време в проучване на най-добрите практики, има опасност да изгубите някои данни или да имате проблеми с вашия листинг. Това е неизбежно, но можем да се опитаме да намалим щетите!

Google предлага нова support функция по телефона, която мнозина намират за спасителна. Ако имате въпроси по изискванията или създаването на вашия локален листинг, можете да посетите този линк и след това да видите екран, който изглежда по следния начин:

Най-вероятно ще искате да кликнете върху първата опция в долната част на страницата, която казва: “Пробвах PIN верификация за отделен листинг.” След това ще отидете на друга страница, където можете да се обадите на Google или да попълните формуляр. След като направите това, представител на Google трябва да ви се обади и да ви помогне за разрешаването на вашия проблем.

Контактите чрез тази форма всъщност са невероятно лесни. Аз съм го правил, отне минута – две и получих обратно обаждане на английски.

Обобщение

Надяваме се тази статия да е разрешила объркването, което сте имали относно Google Places срещу Google+ локално. Google със сигурност не ги е направил лесни за нас.

Пропуснали сме нещо? Споделете какво мислите в коментарите по-долу.

Коментари

Powered by Facebook Comments