59 списъка, които можете да използвате за изграждането на линкове

публикувано от Георги Христов
Линк билдинг

Съставяне на всякакви видове списъци е неразделна част от работата на един линк билдър. Не само, че списъците правят работата по-лесна, те спестяват много време и гарантират, че няма да пропуснете удобните възможности.

В проекта за тази статия, си представяхме, че би било добре да споделим около 17-20 списъка. Но когато започнахме да мислим заедно, изскочиха над 50. Това само идва да покаже другата полза от създаването списъци – процесът на съставянето им, ви насърчава да се досетите за неща, които никога не сте знаели, че знаете (ако разбирате какво искам да кажа).

Има различни подходи към линк билдинга. Някои хора вършат педантично стъпка по стъпка чудесна работа, за да се приближат до много специфичните таргети. Други предпочитат да работят по “грандиозни представления” – големи части от съдържание, което може да бъде популяризирано в много таргети и в същото време да получат тонове ликове, без да искат.

И все пак, докато подходите са различни, и двата типа чудесно използват много от списъците в ежедневната ни работа. Затова ще споделим някои наши мисли и да създадем “основен списък на списъците”, които според нас всеки линк билдър трябва да има.

Нашите списъци са най-малко три вида:

1) списъци, които могат да се използват веднага за генериране на връзки. Например, съставяте списък на блогове “магическата среда” във вашия бранш и започвате да преговаряте с тях.

2) списъци, които ще ви накарат да се замислите малко по-дълбоко и за включване на бизнес обектите в мисленето ви. Например, съставя се списък на сайтове, които вече имат линкове към вас и се задава въпроса: “Как мога да градя на основата на взаимоотношенията, които вече имам с този сайт?”

3) списъци, които може малко да ви объркат и да ви накарат да мислите, че наистина изобщо не са за изграждане на линкове. Например, един списък на най-малко 10 спорове или полемики в бранша. Те не могат да водят директно до връзки, но ​​ще засилят влиянието на написаното от вас и сами по себе си ще направят вашите коментари достойни за линкване.

Както и да е, ние сме повече от щастливи да споделим нашите списъци с вас. Но едно е сигурно, не сме взели предвид някои важни неща. Така че, ако не виждате вашия любим списък, моля споделите го с нас в коментарите по-долу!

Линк билдинг списъци от Вашият бранш

За да бъдете ефективни като линк билдъри, трябва да познавате вашия бранш отвътре. Съставете тези списъци и ще знаете повече, отколкото повечето от вашите конкуренти.

 1. Топ 20-50 на блогърите във вашата индустрия: ще бъде трудно да се свържете с тях в началото, но това е нещо, към ще се стремите.
 2. Блогърите “магическа среда” във вашия бранш: блогърите „магическа среда“ са тези, които не са в горния списък, но също са много добри – често е по-лесно да се свържете с тях, защото те не са затрупани с молби.
 3. Офлайн и онлайн търговски издания: търсете имената на редактори, журналисти и сътрудници, и не изпускайте от око списъците за всеки бранш или възможностите, които имате за публикуване.
 4. Журналистите, които туитват за вашия бранш: следвайте ги, ретуитвайте добрите им неща, и се опитайте да си изградите взаимоотношения с тях – но не се натискайте много.
 5. Браншовите асоциации: особено всички уеб-базирани такива, които пращат линкове към членовете си.
 6. Списъци с информация за вашия бранш (Да, дори и справочници!): Притежателите на такива списъци искат да бъдат колкото е възможно по-изчерпателни, така че те обикновено са лесни за убеждаване.
 7. Форуми и дискусионни групи, свързани с вашия бранш: това е мястото, където хората се събират в продължение на години – трябва да сте част от тяхната дискусия.
 8. Нишата на социалните медии: Важи същото, като по-горе.
 9. Национални, регионални и местни търговски изложения с дати: добре е да се присъства (и дори да съобщите за събитието), но ако не можете да отидете, може би ще възползвате от повишената осведоменост, която генерира.
 10. Twitter потребители във вашия бранш: те не трябва да бъдат най-влиятелните. Всеки, който туитва добри неща, може да бъде ухажван.
 11. Учебни заведения, които захранват вашия бранш с кадри: и просто биха се радвали да дойде човек от практиката и да поговори за своя реален опит.
 12. Преподаватели и изследователи, които пишат за вашия бранш: и може да ви включат в изследвания или доклади.
 13. Авторите, които са писали книги за вашия бранш: те ще имат голяма авторите и са изненадващо лесни за достъп (достатъчно е малко да ги поласкаете).
 14. Експертите, които говорят по време на търговски изложения, управляват уебинари или публични презентации: как може да ти помогнат?
 15. Празници и чествания, свързани с вашия бранш: те повишават медийния интерес, и ще ви дадат повода, за който да се закачите, за да представите себе си ,просто открийте онези, които са приложими за вас.
 16. Секторите, които вашата индустрия обслужва: ще бъдете изненадани колко много сектори обслужва вашата индустрия.

Линк билдинг списъци, съставени от Вашите потребители

Познаването на вашите клиенти ще захрани вашето съдържание планирано и ще гарантира, че това, което произвеждате е интересно и резонно за вашите клиенти. Времето, прекарано за съставяне на тези списъци няма да бъде пропиляно.

 1. Потребители, които се абонират за вашия имейл бюлетин: вероятно най-важните. В Wordtracker, дори се изпраща бюлетин с резултатите чрез нови линкове.
 2. Потребители, които коментират вашите статии или постове: те са показали активен интерес към това, което правите и не се страхуват да споделят техните мнения, така ги печелите на ваша страна.
 3. Потребители, които правят предложения за подобрения или нови продукти: често са източник на чудесни нови идеи.
 4. Потребители, които са се сдобили с чудесни сайтове: как можа да ги убеди да ви линкват?
 5. Потребителите с блог: как можа да ги убедите да пишат за вас?
 6. Потребители, които са спечелил награди: защо да не ги поздравя, да им дам линк? Те сигурно ще върнат услугата.
 7. Потребители, които са представени в медиите: отново да ги поздравите, да ги спечелите на ваша страна.
 8. Потребители, които са били с вас в продължение на години: те ще бъдат най-верните ви поддръжници. Как може да ги насърчите за препоръки?
 9. Потребители, които са хвалили вашите продукти или услуги и в миналото: добре, те ще го направят отново, особено ако ги насърчите.
 10. Потребители, които са имали проблеми с вашите продукти или услуги: Решете проблема си и ще ги превърнете във ваши адвокати.
 11. Клиентите в секторите, които вашата компания обслужва: мислете за секторите, които вашият бранш обслужва. Имате ли специално съдържание или подходящо място при тях?

Ресурси, базирани на Вашите конкуренти

Както китайският пълководец Сун Дзъ е казал: “Опознай врага си, за да опознаеш и себе си; и в сто битки, никога няма да бъдеш победен. Когато пренебрегвате врага, но познавате себе си, шансовете ви за печалба или загуба са равни. Ако сте невежи спрямо и двамата – както към противника си, така и към себе си, вие със сигурност ще бъде победен във всяка битка. ”

Същото важи за бизнеса и линк билдинга:

 1. Списък на вашите преки и непреки онлайн конкуренти: трябва да знаете кои са те и какво са намислили.
 2. Списък на качествените уеб сайтове, които имат линкове към конкурентите ви, но не и към вас: как може да ги убедите?
 3. Списък на статии, написани за вашите конкуренти: какво правят по-добре, което вие не правите?
 4. Списък на причините, поради които вашите конкуренти се сдобиват с линкове: например нови продукти, добри цени, специални оферти, конкурси, хубава статия, прессъобщения, годишнини, лични профили на собственика или персонала.
 5. Списък на силните страни, където вашите конкуренти са по-добри от вас.
 6. Списък на слабостите, къде сте по-добри от конкурентите.
 7. Списък на фирми или сайтове, които си партнират с вашите конкуренти.

Местна общност

Дори ако оперирате на национално ниво, включването в местната общност може да ви донесе дивиденти.

 1. Местните вестници, медии и новинарски сайтове: те могат да бъдат гладни за новини – станете добър източник на информация и линковете ще последват.
 2. Местните блогъри: чудесен начин да си намерите местни блогъри е да направите анализ на линковете в сайтовете на местните медии, болници, местни власти и библиотеки.
 3. Местните държавни служби: публикуват ли те за местните ресурси?
 4. Местни инициативи на правителството: бихте могли да ги подкрепите.
 5. Местните бизнес инициативи: може да сте част от тях.
 6. Местни трудови борси и кариерни събития: биха могли да участват в тях, да наемете служители или стажанти.
 7. Местни сдружения, свързани с вашия бранш…
 8. Местните благотворителни организации – бихте могли да подкрепите…
 9. Местните училища – бихте могли да се включите с…
 10. Местните спортни клубове – можете да ги спонсорирате…
 11. Местните организации – вашите служители са ангажирани с …
 12. Местни групи за запознанства, свързани с вашия бранш…
 13. Местни фирми, свързани с вашия бранш… 

Вашият бизнес

 1. Списък на колеги или приятели, които ще ви дадат линкове: само защото са ви приятели и вероятно ще сте в състояние да им върнете услугата някой ден.
 2. Списък с ползите, които вашите продукти осигуряват: непрекъснато ги  актуализирайте и не забравяйте да ги включите във вашия списък и маркетинг.
 3. Списък на причините, поради които хората ще се свържат с вас: Този списък е може би много по-дълъг, отколкото си мислите и си струва да отделите известно време за съставянето му.
 4. Списък на статиите, които можете да напишете за: Аз записвам идеи за статии постоянно и във всеки момент имам вероятно по 30-50.
 5. Списък на сайтовете, където бихте искали да имате посетителски постове: и може да разгърнете някои от идеите си за статии от по-горе.
 6. Списък на блогъри, които вече имат връзки към вас: ако са го направили веднъж, вероятно ще го направят отново.
 7. Списъци на журналисти, които са писали за вас: същото.
 8. Списък на великите неща, които искате да прочетете за себе си в статия на „Ню Йорк Таймс“: или в други авторитетни медии по ваш избор – как може това да се случи?
 9. Списък на най-малко 10 спорове или полемики във вашия бранш: с тях ловко и звучно се захапва за всеки
 10. Списък на големи рекламни идеи, които току-що ви остави без дъх: без значение от къде идват, можете ли да ги адаптирате към собствения си бранш?
 11. Списък на умните хора, до един от които трябва да достигнете тези дни: бъдете готови за възможността, която животът ви поднася.
 12. Списък на хората, от които може да ви изскочат идеи: това е един от най-важните ми списъци и чудесен начин да се изпробват идеи – дори ако пренебрегна съветите, които съм дал.

 Това мисля, че е достатъчно, за да се получи!

Има много работа по създаването на тези списъци и не очаквам да я свършите за една нощ. Но всеки един от тях ще подпомогне значително вашите линкове. Така работейки  по тях с течение на времето – се създават по един или два листа на ден, или по един – два седмично, както пасва на графика ви.

Следвайте тези методи и ще видите, че задачата за получаване на линкове става по-лесна и качеството на получените връзки, ще се повиши.

Коментари

Powered by Facebook Comments